Ziekenhuis Treant Zorggroep ontvangt Vaat- en Spataderkeurmerk

STADSKANAAL – Ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, onderdeel van ziekenhuis Treant Zorggroep krijgt van de Hart&Vaatgroep het Vaat- en Spataderkeurmerk uitgereikt. Ook de locaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen ontvangen het keurmerk.

Dit betekent dat patiënten van Treant Zorggroep kunnen rekenen op zeer goede vaat- en spataderzorg. Doel van het Vaat- en Spataderkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaat- en spataderzorg.

Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals en geeft een goed beeld van de kwaliteit van arteriële (slagaderverkalking) vaatzorg. Het Vaatkeurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. vaatkeurmerk-digitaal-2016-003

Spataderkeurmerk

Het Spataderkeurmerk richt zich op de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen op het gebied van behandeling van spataders. Het keurmerk helpt spataderpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede spataderzorg wordt aangeboden. In de maand september geeft Treant Zorggroep extra aandacht aan vaten (aders). Chirurgen organiseren onder andere gratis publiekslezingen over de behandeling van spataderen. Voor de publiekslezing op dinsdag 27 september in Hoogeveen kunt u zich nog aanmelden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website.

De Hart&Vaatgroep

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Spataderkeurmerk 2016 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Foto: Google Streetview