V&S profiteert van Olympisch succes Nederlandse handbaldames

GRONINGEN – Heel Nederland keek met veel aandacht naar de verrichtingen van de Nederlandse handbaldames op de Olympische Spelen in Rio. De positieve ontwikkelingen rond de Nederlandse handbaldames op de Olympische Spelen hebben bij handbalvereniging V&S uit Groningen tot nieuwe impulsen geleid.

Een nieuwe trainer, een nieuwe hoofdsponsor, een nieuw herenteam en een actie om de Groninger jeugd kennis te laten maken met de handbalsport. Menno Bentem is het komende seizoen de nieuwe trainer van de dames van V&S, die uitkomen in de landelijke tweede divisie en hun thuiswedstrijden op zondag spelen in sporthal Lewenborg. Hij is de opvolger van Sandra van Bergen, die de afgelopen vijf jaar de V&S dames onder haar hoede had.

Menno Bentem is geen onbekende in de trainerswereld. Hij heeft eerder de heren, de landelijk dames A jeugd en de dames van V&S getraind. Het afgelopen seizoen nam hij – in samenwerking met Sandra van Bergen- al veel trainingen van de dames voor zijn rekening. De ambitie is om het komende seizoen met de jonge en talentvolle selectie te eindigen bij de eerste vijf. Die ambitie wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor Huize Maas in Groningen, waarmee V&S een driejarig contract heeft gesloten.

V&S wil de komende tijd voortborduren op de grote belangstelling voor de handbalsport door de successen van de Nederlandse handbaldames. Zo is het komend seizoen – na een afwezigheid van 1 jaar- weer sprake van een stevig vernieuwd V&S herenteam. Om de jeugd kennis te laten maken met de handbalsport organiseert V&S tijdens de Nationale Sportweek op woensdag 21 september van 17.00-19.00 uur in sporthal Lewenborg een open training met wedstrijdjes voor jongens en meisjes van 7-12 jaar. De damessselectie van V&S is dan aanwezig om de jongens en meisjes de kneepjes van het handbalspel te leren.