FC Groningen wint overtuigend in Utrecht

UTRECHT – FC Groningen mag de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. De ploeg wist in de Utrechtse Galgenwaard te winnen van FC Utrecht. In een aantrekkelijke wedstrijd wisten de noordelingen maar liefst vijf keer het net te vinden. Het werd 1-5.

Oussama Idrissi opende na een kwartier spelen de score en wist vlak voor rust de bal voor de tweede keer tegen te touwen te krijgen. Ook na rust was FC Groningen de betere van de twee teams. Toch wist oud-FC Groningenspeler Richairo Zivkovic de achterstand na een uur spelen te verkleinen tot 1-2.

Echt spannend werd het daarna niet meer. Danny Hoesen maakte even later de 1-3 en ook Tom van Weert wist zijn eerste doelpunt in Groninger dienst te scoren. Vlak voor tijd tekende Hoesen met zijn tweede van de avond voor de 1-5 eindstand.

FC Groningen klimt door deze overwinning naar de dertiende plaats op de ranglijst met vijf punten uit zes duels.