Drukbezochte clinic Christiaan Varenhorst in Onstwedde

ONSTWEDDE – De volleybalclinic van Christiaan Varenhorst lokte afgelopen zaterdag veel volleyballers en andere belangstellenden naar het beachvolleybalveld aan de Landlaan in Onstwedde, dat de afgelopen week door verschillende leden van VCO ’72 speelklaar was gemaakt.

De clinic begon om 11.15 uur en bestond uit twee gedeeltes, waarbij Christiaan Varenhorst aan twee groepen allerlei (beach)volleybaloefeningen demonstreerde. Na een korte warming up, kwamen de verschillende beachvolleybaltechnieken aan de orde. Naast leden van VCO ’72, waren ook een aantal jeugdleden van VSV ’74 uit Vlagtwedde aanwezig.

Christiaan Varenhorst begon zijn loopbaan bij volleybalvereniging Action in Nieuw Buinen en kwam later ook voor Lycurgus uit. Het was de in deze regio bekende volleybaltrainer Nermin Cosovic (jarenlang actief bij Flash Veendam) die Varenhorst mee nam naar het strandvolleybal. Geleidelijk aan wist hij daarin de top van Nederland te bereiken, de laatste twee jaar met Reinder Nummerdor. In 2015 werd dit duo tweede op het WK in Nederland. Op de Olympische Spelen in Rio koppelde het lot het succesvolle duo in de kwartfinale aan een ander Nederlands koppel: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Brouwer en Meeuwsen wonnen dit duel en zouden later de bronzen medaille behalen.

Omdat Nummerdor is gestopt is Christiaan Varenhorst momenteel op zoek naar een nieuwe beachvolleybalpartner. Samen met de trainers hoopt hij nog dit jaar de juiste keuze te kunnen maken. Belangrijk is in ieder geval dat er een goede klik is. Hij wil in ieder geval doorgaan tot de Olympische Spelen in Tokio (2020). Verder vindt hij het positief dat het beachvolleybal steeds meer belangstelling krijgt in de media en dat door de successen er meer spelers richting het beachvolleybal gaan.

Na afloop bedankte voorzitter Herman Mulder van VCO ’72 Varenhorst voor zijn komst en wenste hem voor de komende jaren veel succes.

Foto: MHB Fotografie, Minke Huls-Bruining