Eerste vlucht vanuit Kopenhagen komt aan in Eelde

190916 EELDE - De Nederlandse ambassadeur in Kopenhagen dhr. H. Swarttouw opent op Groningen Airport Eelde de route Groningen – Kopenhagen. Foto: De eerste vlucht wordt verwelkomd door middel van een ereboog door de crashtenders van de luchthavenbrandweer.

EELDE – Vandaag is de eerste vlucht vanuit Kopenhagen geland op Groningen Airport Eelde. De route is feestelijk geopend door de Nederlandse Ambassadeur in Denemarken, Henk Swarttouw.

De ambassadeur kwam speciaal voor deze gelegenheid op de eerste binnenkomende vlucht vanuit Kopenhagen. Hij werd op de luchthaven verwelkomd door luchthavendirecteur Marco van de Kreeke, Commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar en de Burgemeester van Tynaarlo, Marcel Thijsen.

Retourvluchten naar hub Kopenhagen 2x per dag

De nieuwe route naar de internationale hub Kopenhagen wordt 2x per dag uitgevoerd. Vanaf Kopenhagen kan men eenvoudig overstappen op vluchten van SAS, een van de andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen of partners van Adria Airways.
Hierdoor zijn bestemmingen als Stockholm, Oslo, Göteborg, Singapore of Boston bereikbaar. Vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde betekent profiteren van tijdwinst en comfort.
Tickets naar Kopenhagen zijn verkrijgbaar vanaf 129 euro retour en zijn te boeken op flynordica.nl. Tickets naar een andere eindbestemming kunnen op dit moment het beste geboekt worden via het reisbureau.

Noord-Nederland verbonden

Met deze luchtbrug is Noord-Nederland verbonden met vele luchthavens, steden en regio’s. Commissaris van de Koning Tichelaar: “De opening van de rechtstreekse verbinding met Kopenhagen is een enorme kans voor het Noorden”. De nieuwe luchtlijn vormt een belangrijke stap in de economische ontwikkeling en de toeristische ambities van Noord-Nederland. Marco van de Kreeke: “We zijn trots dat we vandaag de start van de vluchten naar Kopenhagen mogen vieren. De vluchten worden ook gelijk benut om via Kopenhagen door te vliegen: er reizen vandaag passagiers van en naar Denemarken, Zweden, Qatar, Finland en Polen.

Shuttlebus

Vandaag startte ook de shuttlebus: een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttlebus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt. Tickets zijn verkrijgbaar in de bus en kosten 5 euro voor een enkele reis.