FC Groningen wint gemakkelijk bij Capelle

CAPELLE AAN DE IJSSEL – FC Groningen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ernest Faber won op bezoek bij Capelle met 0-4.

FC Groningen trad aan zonder de licht geblesseerden Samir Memicevic en Bryan Linssen. Etienne Reijnen en Tom van Weert waren hun vervangers. Ook Jason Davidson kwam door lichte pijntjes niet in actie. De linksback werd vervangen door Yoëll van Nieff.

Ondanks het matige spel van de Groningers kwam de Trots van het Noorden al snel op voorsprong door een rake vrije trap van Danny Hoesen. De thuisploeg speelde aardig mee en kon een aantal grote kansen creëren. Door een doelpunt van Tom van Weert ging FC Groningen de rust in met een 0-2 voorsprong. Na de rust wisten Hans Hateboer en invaller Alexander Sørloth het net nog te vinden.

Het werd dus uiteindelijk een gemakkelijke avond voor FC Groningen. Door de overwinning zit FC Groningen in de koker voor de tweede ronde.