Kinderboekenweek in Bibliotheek Hoogezand

HOOGEZAND – Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober is de Kinderboekenweek 2016. Dit jaar staan opa’s en oma’s centraal en het landelijke thema is: Voor altijd jong! De Kinderboekenweek wordt natuurlijk ook in Bibliotheek Hoogezand gevierd.

Feestelijke opening op 5 oktober

Op woensdagmiddag 5 oktober vieren we de start van de Kinderboekenweek. Dit doen we met een feestelijke opening om 14:00 uur. Aansluitend zijn er leuke activiteiten te doen tot 16:00 uur. Iedereen is welkom: jong én oud.

Programma

Na een warm welkom, volgt er een korte introductie over het thema van de Kinderboekenweek 2016. Dit gaat onder andere over het belang van bewegen voor jong & oud. Op de vide van Bibliotheek Hoogezand vindt aansluitend een leuke bewegingsles plaats. Deze les wordt gegeven door een vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Hierna start het activiteitencircuit. Ter ere van de Kinderboekenweek is er speciaal voor alle kinderen en hun (groot-)ouders verspreid door de hele bibliotheek en op de vide van alles beleven!

– Maak een Elfje over je opa of oma.
– Doe de Raadselroute & win boeken of een boekenbon
– Luister naar het voorleesverhaal “Kas gaat naar opa en oma”, verzorgd door Bereslim
– Knutsel er op los
– Ontdek het interactief voorgelezen verhaal “Jubelientje en de hoed van oma blootje”

Samenwerking Bereslim

In samenwerking met educatieve uitgeverij Bereslim, die onlangs vierde dat voor de 3 miljoenste keer een digitaal prentenboek in de bibliotheek werd bekeken, wordt in de bibliotheken Hoogezand, Grootegast, Leek en Zuidhorn tijdens de Kinderboekenweek een Kas Experience georganiseerd voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Daarbij staat het digitale prentenboek Kas bij opa en oma centraal. (http://web.bereslim.nl).

Foto: Google Streetvieuw