Man (20) aangehouden na ramkraak in Delfzijl

APPINGEDAM/DELFZIJL – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Spijk aangehouden op de Delfzijlsterweg in Appingedam. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een ramkraak, die eerder die nacht werd gepleegd op een benzinestation aan de Fivellaan in Delfzijl.

De politie kreeg de melding van de ramkraak waarbij een donkere auto zonder bumper was gezien. Even later zagen ze de bewuste auto rijden op de Weg naar den Dam. De auto haalde via het fietspad de agenten in. De agenten konden de auto stoppen op de Delfzijlsterweg in Appingedam.

De 20-jarige was het niet eens met zijn aanhouding en verzette zich hevig. Een agent raakte lichtgewond aan zijn knie en pols. Ook werden de agenten bedreigd door de verdachte. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen bij de kraak. De politie doet onderzoek.