Oranje Nassau sportiefste voetbalclub van Groningen

PROVINCIE – Oranje Nassau is door Scheidsrechtersvereniging Groningen (COVS) uitgeroepen tot sportiefste voetbalclub van de provincie Groningen. De Groninger vereniging eindigde op de tweede plaats, achter het Drentse Peize.

Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.Voetbalvereniging Peize is over het seizoen 2015/2016 het sportiefst van alle donateur-voetbalverenigingen van de COVS. De Peizenaren kregen het afgelopen seizoen 59 gele kaarten en 1 rode kaart.

De sportiefste club van Groningen, Oranje Nassau, eindigde met 63 gele en drie rode kaarten op de tweede plaats. De top 5 wordt aangevuld met drie andere Groninger voetbalverenigingen, namelijk Lycurgus, Godlinze en TLC. VV Groningen eindigde op de 93e en laatste plaats.

Voetbalvereniging Peize ontvangt zondag 9 oktober tijdens de Week van de Scheidsrechter de fair play prijs. De voetbalclub ontvangt deze prijs voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Groninger Boys.