Theater de Steeg organiseert Proeverij in MartiniPlaza

GRONINGEN – Theater de Steeg houdt op woensdag 12 oktober een proeverij in MartiniPlaza. De proeverij wordt georganiseerd speciaal voor docenten, educatief medewerkers en cultuur coördinatoren in het voortgezet (speciaal) onderwijs en het MBO.

Vanaf 15:45 uur zijn er diverse workshops en voorstellingen te zien op het raakvlak van cultuureducatie, theater en onderwijs. Nynke Stellingsma (directeur Oosterpoort en Stadsschouwburg Groningen) verzorgt de opening. Na afloop van de Proeverij speelt het NNT haar voorstelling All Inclusive in de Stadsschouwburg. Met de Proeverij stimuleert De Steeg de betrokkenheid tussen het onderwijs en het educatief theateraanbod. En het is natuurlijk een mooie gelegenheid om samen te toasten op het nieuwe theater- én onderwijsseizoen.

Workshops

Tijdens de Proeverij zijn er diverse workshops te volgen: over de aanpak van pesten op school, over het hoe en waarom van Gezonde Scholen en over de vraag hoe je als docent een theaterbezoek met de leerlingen goed voorbereidt (‘Help, ik ga met mijn klas naar een theatervoorstelling!’).

Vet Gezond

Aansluitend bij de workshop over Gezonde Scholen speelt De Steeg ’s avonds Vet Gezond: een flitsende theatervoorstelling die jongeren wijst op het belang van een gezonde leefstijl en hen stimuleert daar een actievere houding in aan te nemen. Vet Gezond ging vorig jaar in première en is voor komend schooljaar vernieuwd op basis van de reacties van leerlingen en docenten. Nu nog pakkender, nog actueler en nog gezonder!

Samenwerking De Steeg en het NNT

Tijdens de Proeverij is de interactieve theatervoorstelling Wat doe jij? – Vluchtelingen te zien. De Steeg ontwikkelde deze voorstelling in nauwe samenwerking met het NNT. Wat doe jij? – Vluchtelingen sluit aan op de voorstelling All Inclusive van het NNT en kan op scholen gebruikt worden als educatief materiaal bij deze voorstelling. Bezoekers van de Proeverij kunnen na afloop dezelfde avond met korting naar All Inclusive in de Stadsschouwburg.

Praktisch

Datum: woensdag 12 oktober
Tijd: 15:15 uur – 19:30 uur
Locatie: MartiniPlaza Groningen
Kaarten: 25 euro (inclusief soep en brood)
Reserveren: mail@desteeg.info
Meer info: www.desteeg.info

Theater De Steeg

Theater De Steeg maakt theatervoorstellingen voor jongeren, over actuele onderwerpen. De Steeg speelt deze voorstellingen op en voor scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs en het MBO. De Steeg maakt voorstellingen die een discussie op gang brengen en jongeren uitdagen om eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Bijzonder aan De Steeg is dat dit gezelschap werkt met jonge acteurs (17-23 jaar). Zij staan niet alleen op het toneel, maar spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de voorstellingen, die daardoor zeer herkenbaar zijn voor de jongeren in het publiek: “Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag.” Jaarlijks speelt De Steeg zo’n 300 voorstellingen voor ongeveer 15.000 jongeren.