Bert Jan Bruning nieuwe directeur Nedmag Veendam

VEENDAM – Bert Jan Bruning is per 1 oktober jl. aangesteld als Algemeen Directeur van Nedmag in Veendam. De 47-jarige is hiermee de opvolger van Paul Schipper, die sinds juni jl. de leiding heeft over de Duitse Lhoist-vestigingen.

In zijn functie als Algemeen Directeur is Bert Jan Bruning tevens verantwoordelijk voor de verdere implementatie van de miljoeneninvestering die Nedmag dit voorjaar heeft aangekondigd. Recentelijk was hij werkzaam bij Nijburg Industrie Groep als Algemeen Directeur. Hij is zijn carrière begonnen bij Kappa en heeft vervolgens bij SCA Hoogezand en Smurfit Kappa Solid Board gewerkt. Bij deze bedrijven heeft hij diverse nationale en internationale directiefuncties bekleed . Bert Jan Bruning is geboren in het Noorden en woonachtig ‘in het gebied’.

Nedmag is een zelfstandige onderneming met twee locaties in Noord-Nederland; een locatie even buiten Veendam waar magnesiumzout wordt gewonnen en een productielocatie in Veendam waar dit zout omgezet wordt in magnesiumhydroxide, magnesiumoxide en calciumchloride.

De aandelen van Nedmag zijn voor 50% van de Lhoist Groep en voor 50% van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM). De Lhoist Groep is een familiebedrijf, met haar hoofdkantoor in België, dat al meer dan 125 jaar bestaat en is de wereldleider in de productie en distributie van kalk en dolomiet en hiervan afgeleide producten.