Idrissi maakt debuut voor teleurstellend Jong Oranje

ALKMAAR – Oussama Idrissi heeft donderdagavond zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. De buitenspeler van FC Groningen mocht in de 64e minuut invallen tijdens de EK-kwalificatie tegen Jong Turkije.

Idrissi werd vorige week door de nieuwe bondscoach Art Langeler voor het eerst opgenomen bij de definitieve selectie van Jong Oranje. De Rotterdammer mocht bij een 0-0 stand gelijk invallen. Idrissi kwam in het veld voor Lazio-speler Ricardo Kishna. FC Groningen-verdediger Hans Hateboer bleef 90 minuten op de bank.

De rechtsbuiten van FC Groningen kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar zijn inzet was te zacht. Door het doelpuntloze gelijkspel kan Jong Oranje zo goed als zeker het EK van volgend jaar in Polen uit het hoofd zetten. Dinsdag staat de laatste groepswedstrijd op het programma. Dat gaat Jong Oranje op bezoek op Cyprus.

Albert Rusnak

Door het gelijke spel van Jong Oranje is Jong Slowakije zeker van de eerste plaats in de poule. De ploeg waar ook FC Groningen-speler Albert Rusnak deel van uitmaakt, is hierdoor geplaatst voor het EK. Vrijdagavond speelt de groepswinnaar een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland.