Onrustige avond bij Studentenvereniging Mesacosa

GRONINGEN – Een onrustige avond in de Zwanestraat in de Stad. Studentenvereniging Mesacosa organiseerde donderdagavond een studentenfeest, waar onder andere 350 studenten uit Amsterdam op af kwamen. Tijdens het feestgedruis is zeker één persoon onwel geworden en afgevoerd naar het ziekenhuis.

Door het vele publiek was Mesacosa te klein om alle feestgangers binnen te kunnen ontvangen. Hierdoor werd het op straat erg onrustig. Er werd alcohol gedronken en een aantal studenten liepen met een ontbloot bovenlijf. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Door een onbekende oorzaak raakte één persoon onwel.

De Amsterdamse studenten zorgden eerder op de avond al voor onrust op het station van Almere. Daar moesten de feestgangers onder begeleiding van de politie overstappen. Er is niemand aangehouden.