Commissaris van de Koning opent Schnitgerfestival

GRONINGEN – Het Schnitgerfestival wordt op 13 oktober om 20:00 in de Martinikerk in Groningen, geopend door de Commissaris van de Koning, de heer René Paas. Hij krijgt dan het 1e exemplaar van de Engelstalige uitgave van hét naslagwerk over Arp Schnitger, aangeboden.

De Commissaris onderstreept met zijn aanwezigheid het belang van de Schnitgerorgels als historisch erfgoed in Stad & Ommelanden. Groningen wordt niet voor niets de orgeltuin van Europa genoemd. De Engelse uitgave komt tegemoet aan de wereldwijde aandacht voor deze beroemde Schnitgerorgels in Noord-Nederland en Duitsland en hun orgelbouwer.

Het Schnitgerfestival zet de Schnitger orgels vier dagen lang in de schijnwerpers, met een gevarieerd aanbod van concerten door beroemde musici uit binnen- en buitenland.
Bezoekers kunnen genieten van de bijzondere klanken van deze magnifieke instrumenten, solo en samen met (vocaal) ensembles, in de Martinikerk, Der Aa-kerk in de Pelstergasthuiskerk.

Voor het totale programma, actuele informatie en kaarten: www.schnitgerfestival.nl.

Foto: Google Streetview