Westerwolde verliest opnieuw

ALTEVEER/VLAGTWEDDE – Nadat Westerwolde vorige week zondag op eigen terrein met 2 – 1 verloor van Siddeburen, moest de ploeg van Trainer Loek Swarts deze zondagmiddag ook een nederlaag incasseren. In Alteveer bond de plaatselijke trots de Vlagtwedders aan de zegekar. Een enigszins pijnlijke nederlaag viel Westerwolde ten deel. Hoewel de wedstrijd in z’n totaliteit behoorlijk gelijk op ging, trok Alteveer in blessuretijd door een derde treffer de zege definitief naar zich toe. Met een 3–1 nederlaag togen spelers, begeleiding en het massaal toegestroomde Vlagtwedder publiek ietwat teleurgesteld huiswaarts.

Al in de vijfde minuut van de wedstrijd moest Westerwolde de eerste tegenslag verwerken. De debuterende Sander Bont raakte dusdanig aan zijn knie geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Bartel Geleijnse kwam voor hem in de plaats. Beide ploegen waren het eerste half uur goed aan elkaar gewaagd. Kleine kansjes werden over en weer gecreëerd, maar tot succes leidde dit voorlopig niet. Totdat Marco Boskers aan de linkerkant in balbezit kwam, handig een tweetal spelers van Alteveer uitspeelde en de bal behendig over de uitkomende keeper Heikens van Alteveer stiftte: 0–1. Lang kon de ploeg niet van de voorsprong genieten, want acht minuten later verdween de bal enigszins gelukkig in het doel van Westerwolde. Het schot van Schenkel werd van richting veranderd, waardoor doelman Kruize op het verkeerde been stond. Met de hierdoor verkregen stand gingen beide teams rusten.
In de tweede helft werd de wedstrijd een echte derby. Ook nu was de krachtsverhouding in het veld nagenoeg gelijk. Het spel golfde op en neer, maar tot verdere goals kwam het aanvankelijk niet. Zo af en toe werd er door beide ploegen tot op het randje gespeeld en scheidsrechter Roos uit Gasselte moest dan ook alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Dat er zaken in het veld gebeurden die het daglicht niet konden verdragen, maar niet werden bestraft, lag niet aan de scheidsrechter. Achteraf moet er maar geconcludeerd worden dat sommige gebeurtenissen inherent zijn aan een dergelijke derby. Toch was het Alteveer dat aan het langste eind trok. Halverwege de tweede helft kwamen de mannen van trainer Udema op een 2–1 voorsprong. Westerwolde nam daarna het initiatief in handen, hetgeen resulteerde in een aantal corners, vrije trappen en doelpogingen. Maar ook nu kon de trekker niet doeltreffend worden overgehaald. Alteveer speelde de wedstrijd op een degelijke manier uit en in blessuretijd werd de wedstrijd dan ook definitief in het slot gegooid. Evenals in het vorig seizoen won Alteveer thuis met 3–1 van Westerwolde. Met nu vier nederlagen, een gelijkspel en één winstpartij verkeert Westerwolde in de onderste regionen van de vierde klasse C. Hoewel er nog een aantal ploegen binnen bereik staat, wordt het zaak voor de Vlagtwedder elf de komende weken punten te pakken om niet direct in degradatiestrijd verwikkeld te raken.

Aan de inzet van het team lag het vanmiddag in ieder geval niet. Laat het gezegde, dat de aanhouder nog steeds wint, de komende weken voor Westerwolde dan maar van toepassing zijn.