Bakfestijn bij De Clockeslach tijdens Kinderboekenweek

VLAGTWEDDE – OBS De Clockeslach in Vlagtwedde organiseert in het kader van de Kinderboekenweek een groot bakfestijn onder de naam “Heel Clockeslach bakt”. Het thema is appels.

Het bakfestijn op de basisschool vindt plaats op donderdag 13 oktober. . Ieder kind mag sowieso een appelflap maken die afgebakken zal gaan worden in de professionele ovens van de Jumbo.

Maar om er een mooie wedstrijd van te maken vraagt de school kinderen en opa’s en oma’s om lekkere recepten voor appelflappen, appeltaarten, appelbeignets etc. te verzinnen om zo een eigen draai (signatuur zoals bij Heel Holland Bakt gezegd wordt) aan het resultaat te geven. Per groep mogen de mooiste producten ingezonden worden naar de jury. Zij zullen rond 14:00 uur gaan beslissen wie het lekkerste baksel heeft gemaakt!

Er is donderdag, naast een professionele jury, waaronder bakker Frans van de nieuw te openen bakker aan de Wilhelminastraat, ook een chefkok aanwezig die de kinderen zal begeleiden tijdens het bakken. Ook komen er papa’s, mama’s, opa’s of oma’s helpen tijdens het bakken. Tussen 14:00 uur en 15.00 uur zal de jury bepalen wie de winnaar is van “Heel Clockeslach bakt”.