Lezing over meubelfabriek Knicos in Streekhistorisch Centrum Stadskanaal

STADSKANAAL – Klaas Meijer gaat op zondag 23 oktober een lezing geven over de geschiedenis van de meubelfabriek in het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. De lezing vindt plaats in het kader van de tentoonstelling ‘Robuust en degelijk, meubelfabriek Knicos uit Stadskanaal’ die nog tot eind februari in het SHC te zien is.

Klaas Meijer zal vertellen over de geschiedenis van een bijzonder bedrijf. In de eerste helft van de twintigste eeuw was de meubelfabriek één van de grotere werkgevers in de regio, die leverden aan meubelzaken in heel Nederland. Het stond bekend om zijn degelijke meubels, die een leven lang meegingen.

De meubelfabriek heeft alles bij elkaar van 1919 tot 1982 bestaan. In een tijd waarin de werkgelegenheid in het veen en de landbouw afnam, boden twee generaties Knigge vast werk en een goed loon. Veel personeelsleden hadden lange dienstverbanden bij de fabriek. Klaas Meijer zijn eigen vader werkte zelfs meer dan 50 jaar bij Knicos en woonde praktisch naast de fabriek. De spreker kan dus ook veel uit eigen ervaring vertellen. De titel van zijn lezing is dan ook: ‘Knicos, veel meer nog dan robuust en degelijk’.

De lezing begint om 14:30 uur en de entree bedraagt 3 euro per persoon.
Voor meer informatie en reserveren (aanbevolen!): tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.