Kindergemeenteraad Delfzijl; Blote voetenpad in Biessum

Burgemeester Gerard Beukema, voorzitter van de kinder- en gemeenteraad overhandigt leerlingen van CBS De Zaaier een cheque van € 1.000,-.

DELFZIJL – In de raadszaal van het gemeentehuis in Delfzijl heeft de kindergemeenteraad tijdens een bijeenkomst zijn eerste besluit genomen. Het beste idee kwam van CBS De Zaaier uit Delfzijl. Volgens de leerlingen moet er een blote voetenpad komen in het Biessumerbos in Biessum.

De kindergemeenteraad van de gemeente Delfzijl bestaat uit leerlingen van groep 7 en 8 van elf basisscholen uit de gemeente. Tijdens de bijeenkomst werden vijf ingediende ideeën beoordeeld. Hierin gaven de leerlingen aan wat er in hun buurt veranderd of verbeterd kan worden om nog prettiger in de gemeente te wonen.

Andere kanshebbers waren;
– OBS De Munte uit Termunterzijl (Blote voetenpad voormalig zwembad Termunten)
– OBS Hiliglo uit Holwierde (Calisthenics, sport, in Holwierde)
– OBS Fiepko Koolman uit Spijk (Waterkraan speeltuin Spijk)
– OBS Noorderbreedte en CBS De Meerpaal uit Delfzijl (Schoon zeestrand Delfzijl)

De gemeenteraad heeft het initiatief tot het organiseren van een eerste kindergemeenteraad genomen om te weten te komen wat er onder kinderen leeft. Daarnaast is het doel de leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek.