Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert kinderactiviteit in herfstvakantie

GRONINGEN – Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert in samenwerking met het Grafisch Museum GRID twee leuke kinderactiviteiten aan in de herfstvakantie. Samen met hun (groot)ouders kunnen ze naar de tentoonstelling ‘Made in Stad’ en krijgen ze een reclameworkshop.

Bij de tentoonstelling ‘Made in Stad’ maakt de bezoeker kennis met 100 jaar reclame van vijf Groninger bedrijven. Hooghoudt, Fongers, Polak, Tiktak en Niemeijer waren niet alleen van grote betekenis voor de stad maar verkochten hun producten in heel Nederland. De bezoeker gaat hier op zoek naar de verschillen in reclame van toen en nu. Vroeger was er geen TV, maar wilden bedrijven wel dat hun producten bekend waren in heel het land. Hoe ze dat deden is te zien in de tentoonstelling.

In het GRID wordt de praktische kant van de reclameaffiches belicht. In de zetterij en drukkerij laten experts zien hoe reclameaffiches werden gemaakt. Zo maakt de bezoeker kennis met onder andere de oude illustratiemethode van het ‘cliché’. Hierna gaat men aan de slag met het ontwerpen en drukken van eigen reclameaffiches.

De workshop en de rondleiding in het GRID start om 14:30 uur. Hiervoor kunt u naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het programma daar neemt 45 minuten in beslag. Aanmelden is noodzakelijk en kan door te mailen naar educatie@noordelijkscheepvaartmuseum.nl of info@gridgroningen.nl. Dit arrangement kost 9,50 euro. Ouders betalen de normale entreeprijs bij beide musea.