Controle op hondenbelasting in Pekela

PEKELA – Controleurs van het bureau Legitiem BV gaan vanaf maandag 17 oktober een controle uitvoeren op hondenbezit in de gemeente Pekela. Bij 1800 adressen wordt het bezit van honden gecontroleerd.

De gemeente Pekela heft al jaren de hondenbelasting. Het aantal honden dat een inwoner bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. De hondenbezitter is verplicht aangifte te doen. Door het doen van aangifte wordt een boete voorkomen die wordt opgelegd wanneer het hondenbezit niet wordt aangegeven bij de gemeente.

Aangifte doen

Wijzigt in de loop van het jaar het aantal honden of vertrekken inwoners uit de gemeente, dan wordt de belasting voor het resterende aantal maanden verrekend of in rekening gebracht. Inwoners moeten wijzigingen zelf doorgeven. Ze kunnen aan- of afmeldformulieren krijgen bij de balie van het gemeentehuis of het digitaal regelen op: www.pekela.nl/hondenbelasting.

Ook in 2017 zal gecontroleerd worden op hondenbezit.