Heerenveen de sterkste in Derby van het Noorden

GRONINGEN – FC Groningen wist zaterdagavond de beladen derby in eigen huis tegen SC Heerenveen niet in winst om te zetten. De gasten waren een maatje te groot voor de geplaagde thuisploeg van trainer Ernest Faber.

Al na zeven minuten ging het mis voor de Groningers toen Arber Zeneli de 0-1 binnenschoot op aangeven van Pele van Amersfoort. Direct na de aftrap leek FC Groningen de stand gelijk te trekken, Hoesen wist het doel echter niet te vinden. Ook Mahi wist na een half uur spelen de bal niet langs doelman Mulder krijgen. FC Groningen eindigde de eerste helft met tien man, nadat de met kaarten strooiende arbiter Liesveld linksback Jason Davidson met een directe rode kaart naar de kant stuurde vanwege een vermeend knietje.

In de tweede helft zagen de toeschouwers in het Noordlease Stadion hetzelfde spelbeeld, met een sterker Heerenveen dat op jacht ging naar de 0-2. Pas een kwartier voor tijd viel de Friese treffer toen Larsson de stand verdubbelde. Dit net nadat trainer Faber aanvaller Tom van Weert het veld in had gebracht voor verdediger Kasper Larsen. Twee minuten later werd het debacle compleet voor de Groningers toen Liesveld verdediger Samir Memisevic met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde. Reza Ghoochannejhad bepaalde de eindstand op 0-3.

Volgende week speelt FC Groningen thuis tegen AZ, wederom in eigen huis. De noordelingen moeten het dan stellen zonder de geschorsten Jason Davidson en Samir Memisevic.