SC Loppersum gaat weer aardappelen verkopen

LOPPERSUM – Op maandag 24 oktober gaat SC Loppersum weer op pad met aardappelen. Het geld van de traditionele aardappelverkoopactie komt ten goede van de kas en zal worden besteed aan materiaal en worden gereserveerd voor het duurzaamheidsproject. In 2017 zal het hele jaar in het teken staan van het verduurzamen van de kantine en de kleedkamers.

Nieuw dit jaar is dat de aardappelen van de buurman worden gehaald. Voorzitter Rob Sleurink: “Het bleek dat de aardappelen bijna bij ons op het voetbalveld groeiden, waarom dan van ver halen, wat dichtbij is”. Boer Huizing is graag bereid de aardappelen te leveren.

Op maandagavond zal de oudste jeugd samen met de senioren de handen flink uit de mouwen moeten steken. Er worden namelijk zo’n slordige 6000 kilo aardappelen aan de man gebracht in Loppersum, Wirdum en Garrelsweer. Eerder op de dag zullen enkele leden de bejaardencentra ’t Hogeheem, PJ van Leeuwenhof en Assieshof bezoeken.

In 2017 zal het hele jaar in het teken staan van het verduurzamen van de kantine en de kleedkamers.