FC Groningen met flink gewijzigde opstelling tegen AZ

GRONINGEN – FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft zijn opstelling voor de thuiswedstrijd tegen AZ ten opzichte van de laatste competitiewedstrijden flink aangepast. De oefenmeester houdt Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Danny Hoesen op de bank. Dat betekent dat Simon Tibbling, Albert Rusnak en Tom van Weert in de basis starten.

Etienne Reijnen lijkt de vervanger te gaan worden van de geschorste Samir Memicevic. De verdediger met een verleden bij AZ stond op 13 augustus tijdens de uitwedstrijd bij Excelsior voor het laatst in de basis. Jesper Drost en Desevio Payne zijn na lang blessureleed weer terug en kunnen plaats nemen op de bank.

Tibbling

Simon Tibbling keert als rechtsbuiten terug in de basisopstelling. De afgelopen weken kreeg Tom Hiariej de voorkeur op het middenveld. De Groninger speelt tegen AZ opnieuw als verdedigende middenvelder.

FC Groningen gaat op jacht naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 14:30 uur.

Verwachte opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Larsen, Reijnen, Davidson; Hiariej, Jenssen; Tibbling, Linssen, Rusnak; Van Weert