Leekster Eagles stijgt op ranglijst na overwinning

AMSTERDAM/LEEK – Leekster Eagles heeft voor de derde keer achter elkaar gewonnen. Afgelopen vrijdag wonnen de Eagles met 1-3 in Amsterdam bij het tweede team van ZVV ’t Knooppunt.

Het was Roy de Vries die de score opende. Al in de derde minuut wist hij de doelman van ’t Knooppunt te verassen en de stand al vroeg in de wedstrijd op 0-1 te zetten. Er waren over en weer mooie actie’s te zien, maar het was ook duidelijk dat de mannen uit Leek moeite met de vloer en de temperatuur in de hal hadden. Dit maakte dat het tempo toch wat lager lag dan vorige week bij de thuiswedstrijd tegen De Ruif. Halverwege de eerste helft zakte het tempo nog wat verder in. Met nog twee minuten te gaan was het een speler van ’t Knooppunt die keeper Erwin Mensink wist te passeren en de stand vlak voor rust op 1-1 zette.

Na rust werd het tempo duidelijk meer opgeschroefd. In de tiende minuut kreeg Freddie van der Velde zijn kans en wist hem rijkelijk te benutten; 1-2. Voor het weinig aanwezige publiek begon de spanning nu toch op te lopen. Het spel ging alle kanten op ondanks het feit dat de Leeksters wat kwaliteit betreft wel in het voordeel waren. Met nog drie minuten op de klok was het Freddie van der Velde die voor de Eagles de verlossende 1-3 op het scorebord wist te toveren. Hij mocht echter gelijk daarna met een blessure het veld verlaten. Er volgden nog 3 spannende minuten maar het fluitje van de scheidsrechter bracht de verlossing en met een eindstand van 1-3 en drie punten op zak mocht Leekster Eagles huiswaarts keren.
Door deze overwinning stijgen de Adelaars naar de 5e plek op de ranglijst. De komende 3 wedstrijden wordt er tegen clubs uit de top 4 gespeeld;

4 november speelt Leekster Eagles thuis tegen koploper White Stones, aanvang 20:30 uur

11 november speelt Leekster Eagles uit tegen ZVV Volendam aanvang 20:45 uur

18 november speelt Leekster Eagles weer thuis tegen Zeemacht aanvang 20:30 uur