Inloopbijeenkomst over veiligheidsgevoel in Ter Apel

TER APEL - Herinrichting Hoofdstraat

TER APEL – Inwoners van Ter Apel kunnen op donderdag 3 november in de bibliotheek in Ter Apel in gesprek gaan met ondernemers, vertegenwoordigers van de politie en de gemeente, waaronder burgemeester Leontien Kompier. Het veiligheidsgevoel is het onderwerp van het gesprek.

“Vorig jaar hebben we een aantal soortgelijke bijeenkomsten gehouden. Ook hebben politie, gemeente, COA en provincie verschillende maatregelen genomen om het veiligheidsgevoel te versterken. Zo is er extra politie-inzet gekomen, met onder meer 24 uur per dag bezetting door de politie voor Ter Apel, en worden asielzoekers geïnformeerd over de gewoontes en gebruiken in Nederland zodat zij daar hun gedrag op kunnen aanpassen. Inmiddels zijn we enige tijd verder en zijn we benieuwd hoe het effect van dit soort maatregelen op dit moment wordt ervaren. Ik nodig dan ook eenieder in Ter Apel van harte uit om daarover met elkaar te spreken,” aldus burgemeester Kompier.

De bijeenkomst gebeurt in een informele en laagdrempelige sfeer en duurt van 18:30 tot 20:00 uur.