Zwak FC Groningen inspiratieloos ten onder in Tilburg

TILBURG – FC Groningen en Willem II troffen elkaar zaterdagavond in Tilburg. Beide clubs konden de drie punten goed gebruiken om weg te komen uit de onderste regionen van de Eredivisie. Een inspiratieloos FC Groningen keerde puntloos huiswaarts, nadat Willem II voor het eerst in veertien wedstrijden weer eens een thuiswedstrijd wist te winnen.

De Groningers begonnen, ondanks de grote kopkans van Falkenburg in de eerste minuut, goed aan de wedstrijd. FC Groningen had in de beginfase een penalty verdiend, maar arbiter Nijhuis zag de charge van Darryl Lachman over het hoofd. De ploeg van voormalig FC Groningentrainer Erwin van de Looi worstelde zich na het eerste kwartier onder de Groningse druk vandaan en nam het initiatief over. De Tilburgers wisten in het resterende deel van het eerste bedrijf dan ook de beste kansen te creëren. Funso Ojo en Ogbeche misten echter, waardoor beide teams met 0-0 aan de thee gingen.

Ook na rust bleef Willem II de betere ploeg en kwam in de 66ste minuut dan ook verdiend op voorsprong. Thom Haye schoot in tweede instantie raak, nadat doelman Sergio Padt de eerste inzet nog wist te keren. Even leek het alsnog goed te komen voor FC Groningen toen Mahi vijf minuten later de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Uiteindelijk was het Willem II dat na veertien thuiswedstrijden zonder overwinning nu wel de drie punten uit het vuur sleepte. Geklungel van Padt gaf Ogbeche de kans de 2-1 te maken. De Nigeriaan faalde niet.

Zaterdag 5 november komt FC Groningen weer in actie. De ploeg mag dan aantreden tegen NEC uit in Nijmegen.