Busstation Groningen wordt verplaatst naar zuidzijde

GRONINGEN – De gemeente Groningen en alle partijen die samenwerken in de zogeheten spoorzone willen het gehele busstation in Groningen verplaatsen naar de zuidzijde van het Hoofdstation.

Aan de zuidzijde kan een efficiënt en toegankelijk busstation worden gerealiseerd. Op de huidige plek van het busstation is een verdere groei van het aantal reizigers onmogelijk. Bovendien is het slecht toegankelijk voor minder validen, zijn de bushaltes te klein en is de verkeerssituatie op de Stationsweg ter hoogte van de Werkmanbrug zeer complex, waardoor er regelmatig onveilige situaties ontstaan. Een busstation aan de zuidzijde kent deze nadelen niet.

In 2014 nam de gemeenteraad al het besluit zes haltes aan de zuidzijde van het Hoofdstation te realiseren. Deze bushaltes zijn bedoeld voor de HOV-bussen die uit het westen komen.

Het nieuwe busstation zal een lang ‘gestrekt’ busstation worden. Hierdoor hoeven de busreizigers niet meer de busbaan over te steken. Naar verwachting kan het nieuwe busstation vanaf 2021 in gebruik worden genomen.

Op woensdag 16 november is er tussen 19:30 uur en 21:00 uur een inloopbijeenkomst over de plannen in de Puddingfabriek, Viaductstraat 3-4.

Foto: Google Streetview