Europese overwinning Donar op Körmend

GRONINGEN – Donar heeft dinsdagavond zijn tweede overwinning behaald in de Europe Cup. Na de overwinning in België op Limburg United was Donar in MartiniPlaza te sterk voor het Hongaarse BC Körmend. Het werd 79-74.

In een kolkende MartiniPlaza moest Donar het doen zonder de geblesseerde Andrew Smith en de zieke Stefan Mladenovic. Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd. De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd en namen een 10-5 voorsprong. Donar ging echter wel met een 38-42 achterstand de rust in.

Ook na de rust bleef Körmend scoren maar Donar bleef in de wedstrijd door goed te verdedigen en liet via enkele goede acties van met name Jeter en Dourisseau zien dat ook de thuisploeg beschikte over veel individuele kwaliteit. Donar knokte zich goed terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met een verschil van 5 punten.

Volgende week woensdag speelt Donar de lastige uitwedstrijd in Frankrijk tegen BCM Gravelines (FR). In oktober werd de thuiswedstrijd met 70-79 verloren.