Ondernemersloket Oldambt feestelijk geopend

OLDAMBT – Wethouder Laura Broekhuizen heeft woensdag 2 november het Ondernemersloket van de gemeente Oldambt op feestelijke wijze geopend. Het nieuwe digitale Ondernemersloket is één plek voor alle vraagstukken van ondernemers op het gebied van personeel, subsidies, vergunningen, inkoop & aanbesteding en vastgoed.

Met het Ondernemersloket wil de gemeente de ondernemers in de regio beter van dienst zijn door te faciliteren in één aanspreekpunt en met duidelijke informatie gebundeld op een overzichtelijke website. Voorheen was het voor ondernemers soms lastig om snel en slagvaardig te handelen door meerdere contactpersonen binnen de gemeente.

Ondernemersontbijt

Meer dan 80 ondernemers schoven deze ochtend aan bij het ondernemersontbijt op uitnodiging van de gemeente Oldambt. René Paas, Commissaris van de Koning, pleitte in zijn toespraak voor meer afspraakbanen. Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Het doel van de wet is simpel: meer banen voor meer mensen. Afspraakbanen zijn banen voor mensen die prima kunnen werken, maar door een arbeidsbeperking niet in staat zijn om zelfstandig 100% van het minimumloon te verdienen. Tijdens het ondernemersspel zagen alle aanwezigen een inspirerend portret van een ondernemer en zijn positieve ervaringen met een werknemer met een afspraakbaan.

Werkfestival

Naast het Ondernemersloket stond ook het Werkfestival, dat op 23 november in Winschoten wordt gehouden, op de agenda. In 2014 en 2015 onder de noemer Banenmarkt van het Noorden, dit jaar is er gekozen voor een nieuwe opzet met een nieuwe naam: Werkfestival. De doelstelling blijft echter gelijk: werkzoekenden en werkgevers op één plek bij elkaar en tot elkaar te brengen. Dit jaar dus in een festivalsfeer. Vorig jaar trok de banenmarkt een paar duizend bezoekers.

Foto: Ronnie Zeemering