Verzorgingshuis De Wierde maakt doorstart

GROOTEGAST – Verzorgingshuis De Wierde in Grijpskerk blijft toch open. De zorg zal vanaf 1 januari 2017 worden geleverd door de Noord-Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), in samenwerking met dorpscoöperatie De Nieuwe Wierde, die nu in oprichting is.

Zonnehuisgroep Noord was van plan 4 verzorgingshuizen in de provincie Groningen te sluiten, waaronder De Wierde in Grijpskerk. De cliëntenraad van het verzorgingshuis reageerde geschokt en ging in protest en ging in gesprek met de gemeente.

De doorstart van De Wierde is fantastisch nieuws voor de bewoners, het personeel en de inwoners van alle dorpen van de voormalige gemeente Grijpskerk. Aan een lange periode van onzekerheid is een eind gekomen. Dat er vertrouwen in een goede afloop was, blijkt wel uit het feit dat geen enkele bewoner is vertrokken gedurende het jaar en de instroom van nieuwe bewoners in stand bleef. Naast de doorstart heeft de gemeente Grootegast gekozen om De Wierde aan te wijzen als vestigingsplaats voor het multifunctionele centrum.

De Nederlandse Zorgautoriteit moet formeel nog wel toestemming verlenen, maar daarover maakt De Wierde zich geen zorgen.