Fototentoonstelling geeft gezicht aan armoede

GRONINGEN – De fototentoonstelling ‘Het ander gezicht van de stad’ is tot eind december te bezichtigen aan de Kreupelstraat 1 in Groningen. Deze fototentoonstelling laat zien dat armoede bestaat in de stad. Het laat tevens zien hoe Stadjers omgaan met armoede en hoe zij met kracht, trots en doorzettingsvermogen hun leven vormgeven.

De tentoonstelling bestaat uit drie series: dakloos in Groningen, kinderen met een droom en de foto’s van de serie ‘Hier valt niets te halen? Fotograaf Caroline Penris portretteerde onder andere Suzanne, moeder van vier kinderen en Marloes de Bie schreef de begeleidende teksten. Bij de serie ‘Hier valt niets te halen?’ hoort ook een boekje waarin zeven portretten van mensen met een laag inkomen staan beschreven.

Reizende tentoonstelling

De tentoonstelling is dit jaar op verschillende (semi) openbare plekken in de stad te zien geweest. U kunt de tentoonstelling tot eind december bij Publiekszaken aan de Kreupelstraat 1 gratis bezichtigen tijdens openingstijden (maandag 13:00 tot 17:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 09:00 tot 17:00 uur).