FC Groningen fans gratis naar Nijmegen na steen door ruit supporterbus

GRONINGEN – De 27 supporters van FC Groningen die zaterdag met de FanTour-bus de uitwedstrijd bij NEC Nijmegen bezochten, mogen volgend seizoen gratis naar de uitwedstrijd in Nijmegen. Dat heeft NEC laten weten, nadat de supportersbus van FC Groningen zaterdag werd bekogeld met een steen.

Vlak na de wedstrijd ging het mis. Een paar kilometer van het stadion werd de bus, met daarin ook kinderen, bekogeld met een steen. Daarbij sneuvelde een ruit van de rijdende bus. De supporters moesten op het politiebureau in Nijmegen wachten op een nieuwe bus.

Drenthe Tours, eigenaar van de bus, heeft aangifte gedaan van vernieling. De Supportersvereniging van FC Groningen gaat nog een stapje verder en doet aangifte van poging tot doodslag.

Er zijn geen gewonden gevallen. Maar de schrik zat er goed in.