Leerlingen Abt Emoschool ontbijten met burgemeester Loppersum

WESTEREMDEN – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt gaan leerlingen van het de Abt Emoschool uit Westeremden op donderdag 10 november ontbijten met burgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum.

De kinderen uit groep 3 t/m 8 nemen zelf een gezond ontbijt mee dat ze samen met de burgemeester op het gemeentehuis opeten.

Ontbijten is belangrijk

Burgemeester Rodenboog: “Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Om goed te kunnen presteren (of dat nou leren is of werken) is het belangrijk om met genoeg energie aan de dag te beginnen. Door middel van het Burgemeesterontbijt vragen wij aandacht voor het belang van een gezond ontbijt. Bovendien is gezamenlijk ontbijten ook gezellig: de kinderen die donderdag komen ontbijten mogen mij vragen stellen over mijn werk als burgemeester”.

De burgemeester schenkt aan het eind van het ontbijt een symbolisch bijdrage. Deze donatie komt ten goede aan Jantje Beton. Jantje Beton zorgt voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.

Foto: Google Streetview