Burgemeester Munniksma verrast met ontbijt

MENTERWOLDE – Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde werd woensdagochtend verrast door 48 kinderen van OBS De Mieden uit Meeden en OBS De Wegwijzer uit Zuidbroek. De burgemeester ontving een ontbijt.

In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten. Burgemeester Munniksma van Menterwolde onderstreept hiermee, net als 254 collegaburgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

burgontbijt2

Burgemeester Munniksma kijkt met plezier terug op de ontbijtontmoeting: “Het was mooi om te zien dat de kinderen met zoveel plezier een gezond ontbijt nuttigen. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeggen sommige wetenschappers. Als ik zie hoeveel er vanochtend gegeten is, dan kan ik wel stellen dat de kinderen in Menterwolde het advies om gezond te ontbijten goed opvolgen”.