Hoesen voorkomt oefennederlaag tegen Cambuur

GRONINGEN – FC Groningen speelde woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd in het Noordlease Stadion eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Al na drie minuten was het raak voor de gasten uit Leeuwarden. Sander van der Streek kon onverhinderd raak koppen. FC Groningen, dat zonder de internationals speelde, ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Bryan Linssen schoot voorlangs. Na de rust kwamen de Friezen op een 0-2 voorsprong. Na een schitterende aanval lobde Jergé Hoefdraad de bal over doelman Stefan van der Lei.

Op aangeven van Bryan Linssen kon Danny Hoesen even later de aansluitingstreffer binnen schieten. Vlak voor tijd schoot de spits ook de gelijkmaker binnen voor FC Groningen. Doelman Leonard Nienhuis was kansloos op een schitterende vrije trap van Danny Hoesen. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor de thuisploeg, maar Bryan Linssen kreeg de bal niet achter de goalie van Cambuur.

Vanwege interlands staat er komend weekend geen Eredivisie-voetbal op het programma. FC Groningen hervat zaterdag 19 november de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd in het Noordlease Stadion begint om 20:45 uur.