Lycurgus ondanks nederlaag naar volgende ronde

GRONINGEN – De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Na de 3-0 thuisoverwinning op Dobrudja 07 was de 3-2 nederlaag in de return genoeg om door te gaan.

Het team van coach Arjan Taaij had het moeilijk in de Bulgaarse stad Varna. De eerst set werd met 25-19 verloren. De tweede set werd vervolgens met 24-26 gewonnen door Lycurgus. De Groningers kwamen de derde set vliegend uit de startblokken en namen een 0-4 voorsprong. Maar al snel werd het weer gelijk, 6-6. Na een 22-18 achterstand kwam Lycurgus tot 25-25, maar de derde set werd wel verloren, 27-25.

De vierde set werd met 19-25 een prooi voor Lycurgus, waardoor de Groningers al zeker waren van plaatsing voor de volgende ronde. De laatste set werd in de tiebreak nipt met 15-13 verloren.

Op woensdag 16 november ontvangt Abiant Lycurgus het Belgische Noliko Maaseik in Groningen. Op zondag 20 november volgt de return in de Lotto Dome in Maaseik. De winnaar van deze dubbel plaatst zich voor de poulefase van de Champions League.