Verdachte dodelijk ongeval trok aan handrem

GRONINGEN – De 45-jarige Stadjer die momenteel vastzit vanwege het dodelijke ongeval op de noordelijke ringweg, trok ‘voor de gein’ aan de handrem.

Bij het ongeval kwam amateurvoetballer Daniël Postema om het leven. De verdachte zat met drie voetballers van Waskemeer in het busje en waren onderweg naar de benefietavond van VV Groningen. Onderweg botste het busje tegen de betonnen wanden langs de weg.

De verdachte was afgelopen seizoen trainer bij Waskemeer en Gruno en staat momenteel onder contract bij Mamio uit Groningen. De Groningse trainer zat op de achterbank en trok aan de handrem. De verdachte meldde zich maandag zelf op het politiebureau en zit sindsdien vast.

Een 26-jarige teamgenoot van Postema ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. De vierde inzittende is inmiddels weer thuis. De 29-jarige speler raakte lichtgewond.