N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela twaalf dagen dicht

VEENDAM/NIEUW PEKELA – De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela is van woensdag 16 oktober 12 dagen dicht voor verkeer. De afsluiting heeft te maken dat de provinciale weg wordt verdubbeld.

Van woensdag 16 oktober 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur wordt het verkeer omgeleid via de N367 en de A7.

Om ruimte te maken voor deze verdubbeling worden de bomen langs een deel van de weg verplant. De bomen worden verplaatst naar een locatie aan de zuidkant van de N366. De grootste bomen die verplant worden zijn eiken van 20 tot 25 meter hoog. Bij het verplanten van de bomen gaat de provincie zo zorgvuldig mogelijk te werk.
Van vrijdag 25 november 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur is ook het wegvak tussen de aansluiting bij Nieuwe Pekela en bij Alteveer (N365) afgesloten voor al het verkeer.

Project N366 Veilig
De provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel was jarenlang één van de meest onveilige wegen in de provincie Groningen. Sinds 2009 werken provincie Groningen, de gemeenten Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie samen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren.