OM eist celstraf voor veelpleger met elektrische fietsen

GRONINGEN – Een 43-jarige Stadjer heeft voor oplichting met elektrische fietsen een celstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, opgelegd gekregen van het Openbaar Ministerie (OM).

De man uit Groningen staat bekend als veelpleger en heeft in de periode van mei tot augustus in Groningen en Breda meerdere fietsenhandelaren opgelicht. De man verdween met peperdure elektrische fietsen, nadat hij een proefrit had gemaakt. Vervolgens verkocht hij ze voor 100 euro per stuk.

De veelpleger werd herkend op camerabeelden. De man heeft een drugsverslaving en werd vorig jaar nog veroordeeld voor benzinediefstal. Hiervoor had hij nog een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden open staan.

Naast de celstraf moet hij ook 9000 euro betalen. Over twee weken doet de rechter uitspraak.