Sfeervolle avond in Cultureel Centrum Zuidhorn

ZUIDHORN – Woensdag 9 november organiseerde de Stichting ter bevordering van dingen die anders niet gebeuren samen met auteur Marianne Vogel een sfeervolle culturele avond in het Cultureel Centrum te Zuidhorn.

Centraal stond de derde detective van Marianne Vogel: “Communistengoud en kerstengelen”, een Berlijnse thriller. De auteur werd geïnterviewd door literatuurkenner Herry Cornelius en de avond werd afgewisseld met lichtbeelden van Berlijn, de voormalige DDR en vijf prachtig vertolkte klassieke liederen. Deze werden gezongen door Hanke Dekker en Cock Voorn onder pianobegeleiding van Johanan Havinga.

De bijzondere verbinding van een Zuidhornse schrijfster, het illustere Berlijn en de klassieke muziek is gemaakt door de Stichting ter bevordering van dingen die anders niet gebeuren. Een kleinschalige stichting die precies doet wat de naam al zegt. Meer informatie over deze stichting en Marianne Vogel is te vinden op respectievelijk www.stichtingdingen.nl en www.debosvogel.nl.