Topschaatser Kjeld Nuis ambassadeur van de Bruintje Beer Tocht

MUSSELKANAAL – Op zondag 26 maart 2017 wordt voor de tweede keer de “Bruintje Beer Toertocht” verreden door het mooie Zuid Oost Groningse landschap. De tocht gaat over negentig kilometer. Ambassadeur van de Bruintje Beer Tocht is Kjeld Nuis, sprinter uit de nationale Lotto Jumbo sprintschaatsploeg. Kjeld zal op zondag 26 maart het startschot lossen voor onze tocht en zelf de “Bruintje Beer Toertocht” meefietsen.

‘Met deze fietstocht hebben wij van FTC Musselkanaal een nieuwe traditie in het leven geroepen. Elk jaar proberen we met deze toertocht een substantieel bedrag voor een goed doel bijeen te fietsen. Dit jaar zal de tocht in het teken staan van de KIKA stichting. De KIKA stichting heeft als doel nieuwe behandelingsmogelijkheden te ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen tot 95% en de ziekte “vriendelijker” te behandelen’, zegt Hans Ravensbergen namens de organisatie. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. ‘Wij willen als FTC Musselkanaal middels de donatie van de opbrengst van de Bruintje Beer Toertocht hier een steentje aan bijdragen. Daarnaast zijn wij als Groningers trots op onze provincie en met name op de regio’s Veenkoloniën en Westerwolde. Nergens is de historie van Nederland zo zichtbaar als in Westerwolde. Sterker nog, in deze regio is het huidige Nederland zelfs ontstaan. Met de Bruintje Beer Toertocht willen wij dan ook dit Zuid Oost Groningse landschap promoten.’ De eerste editie van de “Bruintje Beer Toertocht” in 2016 was een groot succes. Ondanks het slechte weer waren er ruim 300 deelnemers naar Musselkanaal gekomen.

Alle deelnemers waren uitermate tevreden over de organisatie van de tocht en fietsten gezamenlijk ruim 3.000 euro bij elkaar voor de ALS stichting. Ook waren de sponsoren erg tevreden over de eerste editie. Een groot aantal van hun heeft daarom dan ook een toezegging gedaan om ook de editie van 2017 te sponsoren. De “Bruintje Beer Toertocht” is een complete toertocht, waarbij elke deelnemer zelf een inleggeld van € 10,- per deelnemer betaalt. Voor dit bedrag ontvangt men een herinnering, koffie en gebak en verzorging bij de start en onderweg. Tevens zullen er dit jaar door de bekende sportfotograaf Meijco van Velzen tijdens de route foto’s gemaakt gaan worden. De organisatie hoopt dat het evenement dit jaar net zo succesvol als vorig jaar zal verlopen en hoopt stilletjes op nog meer deelnemers.