Faber gast op clubavond Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

GRONINGEN – Ernest Faber is maandag 21 november de centrale gast tijdens de clubavond van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De trainer van FC Groningen gaat onder andere in op zijn visie op de voetbalarbitrage en het thema respect en fair play. Ook wordt het actiejaar van de scheidsrechters voor Fonds Gehandicaptensport deze avond afgerond. De clubavond wordt gehouden in de kantine van GRC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn en begint om 20:00 uur.

Ernest Faber is sinds dit seizoen trainer-coach van FC Groningen. Een mooie aanleiding voor de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken hem uit te nodigen zichzelf te presenteren en iets te zeggen over hoe hij tegen scheidsrechters aan kijkt. Faber treedt als gast bij de Groninger scheidsrechters onder andere in de voetsporen van Ron Jans en recenter Michael van Praag, Danny Makkelie en Bas Nijhuis.

Tijdens de grote clubavond wordt ook het actiejaar Niemand Buitenspel afgerond. De Groninger scheidsrechters zamelden sinds januari geld in voor Fonds Gehandicaptensport, omdat ze vinden dat iedereen (handicap of niet) moet kunnen sporten. Via een afdracht van de eigen kledinglijn, een SMS-actie, deelname aan de collecteweek, een verloting tijdens het door de vereniging in juni georganiseerde NK veldvoetbal én een online veiling van onder andere een gesigneerd shirt van Björn Kuipers is ruim 3000 euro voor het goede doel bijeen gebracht. Op 21 november wordt onder andere het shirt van Kuipers aan de hoogste bieder overhandigd.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met ruim 220 leden, 50 donateurs en 100 aangesloten donateur-voetbalverenigingen de grootste belangen- en sportvereniging voor voetbalscheidsrechters in Nederland. De vereniging is actief in een groot deel van de provincie Groningen en de kop van Drenthe (tot en met Assen). Naast belangenbehartiging organiseert men trainingen, begeleiding (via het project videofeedback), lezingen en realiseert het diverse faciliteiten. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.covsgroningen.nl.