Muntendam gaat verder met één sporthal

MUNTENDAM – Met ingang van juli 2017 verdwijnt het sportcentrum Ruitershorn in Muntendam. Dit heeft de gemeente Menterwolde besloten. Aanleiding is dat er onvoldoende geld aanwezig is om zowel sportcentrum Ruitershorn als de sportaccommodatie bij de Menterte in de benen te houden.

Er is onvoldoende budget om in Muntendam, een dorp met ruim 4.600 inwoners, twee sporthallen te onderhouden. Bovendien zijn in beide sporthallen sprake van onderbezetting.

De gemeente heeft in overleg met verschillende sportverenigingen besloten om de Menterne open te houden. Sportcentrum Ruitershorn kent namelijk maar een enkele functie: het is een ruime hal waar alleen gesport mag worden. Sportaccommodatie de Menterne daarentegen is fysiek verbonden met dorpshuis de Menterne en tezamen vormen zij een multifunctioneel centrum voor Muntendam. Het ligt in het hart van het dorp en naast sport is hier ook ruimte voor andere activiteiten; het pand is hiervoor ook ingericht. Jaarlijks zijn hier optredens, tentoonstellingen en eindvoorstellingen van schoolgaande jeugd. Daarnaast vindt in de Menterne nog meer plaats: schoolgymnastiek, sporten voor jongeren, bewegen voor ouderen, activiteiten rond gezondheid en bewegen. Dat in combinatie met de ontmoetingsfunctie van het dorpshuis zorgt ervoor dat het college van B&W de Menterne wil behouden.

Om ervoor te zorgen dat de Menterne jarenlang een kwalitatief goede sportaccommodatie en ontmoetingsplek voor het dorp kan zijn, is er een verbouwing nodig. Dit vergt een investering voor de gemeente. In de raadsvergadering van 15 december zal hiervoor een advies aan de raad worden gevraagd. Voor de locatie van sportcentrum Ruitershorn wordt dan een andere invulling gezocht.

Foto: Google Streetview