Roetveegpieten in Groningen bij intocht Sinterklaas

GRONINGEN – Sinterklaas komt zaterdag 19 november aan in de stad Groningen De Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken, de organisatie van de intocht, heeft besloten om roetveegpieten mee te laten lopen.

De organisatie heeft na meerdere overleggen besloten om niet af te wijken van de landelijke intocht en het Sinterklaasjournaal. Bij de landelijke intocht in Maassluis van afgelopen zaterdag stond de mobiele eenheid paraat en waren er honderden politieagenten op de been. Er was tevens een noodverordening van kracht.

Dat geldt niet voor Groningen. Het bestuur verwacht geen moeilijkheden met anti-Zwarte Piet-activisten. Naast roetveegpieten zullen er ook ‘gewone’ zwarte pieten aanwezig zijn bij de intocht.

De Sint en zijn Pieten komen om 13:00 uur aan bij Roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven.