Pannenkoekenfeest in de Der Aa-kerk

GRONINGEN – Dinsdag 29 november van 12:00 tot 20:00 uur is de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen gevuld met de geur van pannenkoeken. In de kerk wordt dan namelijk Sint Pannekoek gevierd.

Elk jaar is het op 29 november Sint Pannekoek (nog op de ouderwetse manier geschreven). Deze fictieve feestdag werd in 1986 voor het eerst beschreven in een van de wekelijkse strips van Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis. Sindsdien wordt deze dag op verschillende plekken in Nederland gevierd. Ook in Groningen kan iedereen 29 november genieten van heerlijke pannenkoeken.

Sint Pannekoek vier je door samen met familie, vrienden of volslagen onbekenden lekker pannenkoeken te eten, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op je hoofd. Sint Pannekoek wordt op meerdere locaties in de stad Groningen gevierd, met als bruisend middelpunt van het feest de Der Aa-kerk, waar iedereen pannenkoeken kan eten. Daarnaast worden er ook allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Van een leuke pannenkoekenkleurwedstrijd en een voorleessessie voor de allerkleinsten tot een stripleeshangplek, pannenkoekenmuziek en een pannenkoekenvoordracht.

Bezoekers bepalen zelf wat ze voor een pannenkoek betalen. Zo kan echt iedereen ervaren wat Sint Pannekoek is; rijk en arm, jong en oud, Stadjer, student en alles wat daar tussenin ligt. De opbrengst gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus wordt ontwikkeld om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.
Ga voor meer informatie over alle activiteiten in Groningen op deze dag naar www.sintpannekoekgroningen.nl.