SKSG kinderen op vuilniswagen door afvalproject

GRONINGEN – Vanaf maandag rijdt er een vuilniswagen in de stad met een grote foto van SKSG kinderen. Deze kinderen van diverse BSO locaties in de stad en in het Westerkwartier hebben onlangs meegewerkt aan een afvalproject.

Bij dit project hebben de kinderen een Peerd van Ome Loeks gemaakt van zwerfafval. De foto op de vuilniswagen werd donderdagmiddag onthuld door SKSG Battello, kinderen van de Boerhaaveschool (Veenweg) en de gemeente Groningen.

SKSG brengt bij haar kinderen van jongs af aan maatschappelijke betrokkenheid onder de aandacht. Eén van de speerpunten hierbij is Natuur & Duurzaamheid. Vanuit dat kader is het betreffende project samen met de gemeente Groningen en Maria Koijck geïnitieerd. De moraal van het project: respect tonen voor natuur & milieu en niet lukraak afval weggooien.

Natuur & Duurzaamheid is één van de vijf speerpunten van SKSG. Naast Natuur & Duurzaamheid richt SKSG zich op Kunst & Cultuur, Koken & Voeding, Wetenschap & Techniek en Sport & Beweging.