Trein botst met melkauto bij Winsum; meerdere gewonden

WINSUM – Een trein is woensdagmiddag op de Voslaan bij Winsum in botsing gekomen met een melkauto. Hierbij is de trein gedeeltelijk ontspoord. Er is opgeschaald naar grip 2.

De vrachtwagen (melkauto) kwam rond het middaguur van een boerenerf en zag waarschijnlijk de trein bij een onbewaakte spoorwegovergang over het hoofd.

In de trein zitten vermoedelijk meerdere gewonden. De bestuurder van de melkauto bleef ongedeerd. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse of zijn onderweg.Het aantal passagiers in de trein is op dit moment nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat er een ongeluk gebeurd bij deze onbewaakte spoorwegovergang. In 2014 kwam een 67-jarige automobilist om het leven na een botsing met een trein. Een halfjaar later werd de auto van een 24-jarige man geschept.

UPDATE: De NS meldt dat het wel tot zaterdagochtend kan duren dat er weer treinen kunnen rijden tussen Sauwerd en Warffum. Op het traject Groningen – Roodeschool bedraagt de extra reistijd minimaal een uur. Arriva zet bussen in.

UPDATE: De passagiers zijn inmiddels uit de trein gehaald. Er is één gewonde overgebracht naar het ziekenhuis. De overige slachtoffers (lichte verwondingen) worden behandeld in de brandweerkazerne van Winsum. Passagiers die niet gewond zijn geraakt worden opgevangen in een naastgelegen boerderij. De politiehelikopter is onderweg om de locatie te schouwen.

UPDATE: De bestuurder van de melkauto is aangehouden. Hij zit vast op het politiebureau en wordt gezien als verdachte.

UPDATE: Er zijn in totaal 18 mensen gewond geraakt waarvan er 11 naar verschillende ziekenhuizen in de regio zijn vervoerd. De chauffeur van de melkwagen en de machinist van de trein zijn lichtgewond geraakt en ter plekke behandeld aan hun verwondingen.