FC Groningen te sterk voor ADO in aantrekkelijk duel

GRONINGEN – FC Groningen mocht zaterdagavond na een aantrekkelijk duel drie belangrijke punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie. Het bezoekende ADO werd in het Noordlease Stadion met 2-1 verslagen.

De Groningers waren heer en meester in een eerste helft die bol stond van de kansen. Al in de elfde minuut opende Hans Hateboer de score. Zijn inzet werd van richting veranderd door ADO-verdediger Trybull, waardoor doelman Setkus kansloos was. Daarna kregen de noordelingen nog een aantal grote kansen via Van Weert (2x), Reijnen en Mahi, maar wisten de score niet te verdubbelen. Scoren deed Edouard Duplan wel. Vlak voor rust zette de Fransman in Haagse dienst de bordjes, tegen de verhouding in, weer in evenwicht.

Ook na rust was FC Groningen de bovenliggende partij en kwam tien minuten na de thee wederom op voorsprong. Tom van Weert plaatste de bal achter de ADO-doelman. Beide ploegen maakten er in het resterende deel van de wedstrijd een prettig schouwspel van. Tot meer doelpunten leidde dat echter niet, waardoor FC Groningen in dertien wedstrijden evenzoveel punten heeft weten te verzamelen en op de dertiende plaats in de Eredivisie staat.

Volgende week zaterdag speelt FC Groningen uit in Zwolle tegen PEC. De wedstrijd in het MAC3PARK-stadion begint om 19.45 uur.