Koperdief op heterdaad betrapt in Muntendam

MUNTENDAM – Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagochtend op heterdaad aangehouden voor koperdiefstal.

De man had eerder die nacht ingebroken in een gemaal van Waterschap Hunze en Aa’s aan de Oosterweg in Muntendam. Toen hij werd aangehouden was de man druk bezig om koper in het gebouw af te knippen.

Bij het Waterschap Hunze en Aa’s kwam ’s nachts een melding binnen dat de elektriciteit van het gemaal was uitgevallen. Hierdoor werkten de pompen niet meer en bestond de kans dat rioolwater in het oppervlakte water terecht zou komen. Dit met alle gevolgen van dien. De afgelopen periode was de stroom al eerder uitgevallen in het gemaal en toen was de reden koperdiefstal. Een medewerker van het Waterschap besloot nu om direct via 112 de politie te waarschuwen omdat men er sterk rekening mee hield dat het wederom om koperdiefstal ging.

Toen de agenten bij het gemaal arriveerden, zagen ze dat in het hekwerk rondom het gebouw een gat was geknipt. De deur van het gemaal stond open en in het pand betrapten de agenten de 44-jarige man. Hij was druk in de weer op koper te knippen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Door de koperdiefstal is veel schade aangericht. De schade wordt geschat rond de 50.000 euro.

Het Waterschap heeft aangifte gedaan en werkt er hard aan om het gemaal zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen.