De Meet maakt zich op voor metamorfose

BELLINGWOLDE – Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de verbouwplannen krijgt Multifunctioneel centrum De Meet in Bellingwolde een volledig nieuw aangezicht. Ook de ingang en het gedeelte waar de bibliotheek en een aantal kantoren gevestigd zijn, krijg een nieuwe inrichting.

De eerste fase van de verbouw van De Meet is in 2015 afgerond. Het sportcafé en de aangrenzende zaal zijn toen compleet vernieuwd met nieuw meubilair en apparatuur. Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, gaat volgend jaar zomer de tweede fase van de verbouwing van start.

Nieuwe voorgevel

Onderdeel van de plannen is onder meer een compleet nieuwe voorgevel, een nieuwe centrale ingang en de herinrichting van de ruimtes die gelegen zijn bij de ingang. Zo moet er meer eenheid komen in de afzonderlijke ruimtes. Naast het consultatiebureau, de bloedbank, bibliotheek, sporthallen en kantoorruimte, biedt De Meet straks ook ruimte aan de politie en krijgt de administratie van de peuterspeelzaal een eigen kantoorruimte.

Jeugdsoos

De lang gekoesterde wens om een plek voor de jeugd te creëren komt ook in vervulling. De jeugd krijgt een jeugdsoos, inclusief keuken en een aparte ingang aan de zijkant. Zo kunnen de jongeren op een veilige, centraal gelegen plek in het dorp bij elkaar komen.

Bibliotheek

Bezoekers gaan straks bij binnenkomst door de centrale ingang van de bibliotheek naar de overige ruimtes. Dat betekent dat de bibliotheek open is als De Meet ook open is. Met deze centrale plek en ruimere indeling wordt de bibliotheek een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het overdekt terras, de nieuwe beplanting en de nieuwe indeling van de parkeerplaatsen aan het Dorpsplein voor De Meet, maken de metamorfose compleet.

De verbouwkosten van 780.000 euro worden voor het merendeel opgebracht via provinciale en Europese subsidies. De gemeenteraad besluit 20 december over de plannen.